Årets pepparkakshus

Årets pepparkakshus 2016

Varje år delar Thor Byggnadsvård AB ut ett symboliskt pris kallat ”Årets pepparkakshus” till någon förtjänt byggnadsvårdare. 2016 års pristagare, Daniel Fritzson, Kolbyttemon, Linköping,  utsågs i oktober. Pristagaren har förärats ett diplom.

Intresset för miljö och intresset för byggnadsvård går ofta hand i hand. Människor vill värna om både natur och kultur. Det är därför viktigt att kunna göra riktiga, ofta svåra, avvägningar mellan det traditionella i vårt byggnadsbestånd och det moderna som tillförs i form av till exempel solceller på taken.

Daniel arbetar med att sälja och montera solceller och solpaneler i Linköping.  Han gör viktig en insats för ekonomi och miljö. Samtidigt har Daniel engagerat sig mycket inom byggnadsvården. Många stugor med läckande tak och rötskadade golv har med hjälp av Daniel fått ett nytt och friskare liv. Han strävar medvetet efter att lära sig mer om hur man bäst renoverar gamla hus och hur modern teknik kan vara en hjälp i detta arbete.

Byggnadsvård ger oss förankring i gammal kultur. Solceller skänker glädje och visar att det är möjligt att komplettera det gamla med ny och miljövänlig teknik.

Vi önskar Daniel en lysande framtid i miljöns tjänst.

 

Kommentarer inaktiverade.