Loading...
Rådgivning & Handledning2018-11-20T14:14:33+01:00

Har du ett projekt du behöver hjälp med?

Kontakta oss

I Landeryd utanför Linköping driver vi en mindre byggnadsvårdsbutik. Där säljs reservdelar och tillbehör till äldre hus (fönster, dörrar, lås och nycklar, gångjärn, mm). Vi har även en del begagnat timmer till lagningar. Behöver du nytt timmer kan vi hjälpa dig med sågverkskontakter eller kontakter med skogsägare.

Vi håller öppet efter överenskommelse, främst under kvällar och helger. Ring så bestämmer vi tid. Vi försöker alltid tillgodose kundernas önskemål.

I anslutning till butiken har vi också en kombinerad snickarbod och målarverkstad. Vi reparerar och tillverkar till exempel dörrkarmar och fönsterkarmar, renoverar fönster och utför andra snickeriarbeten.

Gamla pardörrar är en ständigt efterfrågad artikel. Hör av dig med önskemål så försöker vi ordna det. Just nu (september 2018) finns det två pardörrar av gammalt snitt till salu (utan karm dock).

Vi använder nästan uteslutande färg och annat från Allbäcks i Ystad. Färgen kan du köpa hos företaget Fönster och Färg, Blomgatan 10 B i Linköping. Läs mer om det på deras hemsida  www.fonsterochfarg.se

Läs mer om produkterna och hur de kan användas på Allbäcks egen hemsida www.linoljeprodukter.se/.

Den röda färgen med pigment från Falu Gruva är sannerligen en del av den svenska kulturtraditionen. Den har gått från att vara en symbol för rikedom till ett måste på sommarstugan, eller varför inte på den nybyggda villan i stan. Färgen låter träet andas, vilket minskar risken för röta. Det finns även mörkgrå och svart slamfärg från Falun. Titta på nätet var närmaste återförsäljare finns.

Fönster och Färg säljer den klassiskt röda och den gammeldags ljusröda färgen, liksom andra produkter från Stora Kopparberg i Falun.

Du kan läsa mer om färgerna, deras historia och hur de kan användas på www.falurodfarg.com/.

Under 2019 kommer Thor Byggnadsvård AB att satsa ännu mer på Rådgivning och handledning.

Tveka inte att kontakta oss vid frågor.